![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgF8YEfej87-7mq7ISOVooXlvWY2hMIAFxueKLYb5rfIvtst3kuSbg4XwfGKGNV1EEPlJw7nNAbSl8jdyqAuE7K9s1isNMkjUPObCqYIrqbpd7dW7_KfZOoeu9yxHbvAUhxxcDxdg8MKetO/s320/F%C3%A9nyk%C3%A9p0046.jpg)
- 25-30 dkg háj
- 40 dkg liszt
- 1 tojás sárgája
- 0,5 dl fehérbor,vagy 10% étel ecet
- só
- szilvalekvár
- porcukor
elkészítés
- A hájat megtisztítjuk hártyáitól, majd lekaparjuk vagy ledaráljuk, hűtőbe tesszük.
- A lisztből, a tojásból, a sóból és a fehérborból rétestészta keménységű tésztát gyúrunk.
- Lisztezett felületen vékonyan kinyújtjuk, és késsel rásimítjuk a hájat. A megkent tésztát feltekerjük, nyújtófával kissé szétnyomkodjuk, az így kapott hosszúkás tészta két szélét középre, majd félbe hajtjuk. Hűvös helyen 30 percet pihentetjük.
- Majd ismét nyújtófával lelapítjuk a tésztát, három rétegűre hajtjuk és ismét hűvös helyen 30 percig pihentetjük, majd újabb nyújtás, hajtogatás és pihentetés következik.
- Ezt követően fél cm vastagra kinyújtjuk, és 4 x 7 cm nagyságú négyzetekre vágjuk. Mindegyik tésztadarabra diónyi szilvalekvárt rakunk, félbehajtjuk.
- 30 percet hűvös helyen pihentetjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
- Még melegen porcukorba forgatjuk. Langyosan kínáljuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTFm5TELE9FSi50ivlzKdO7rrIx4beu8lOoPQtL1kPOXHwTxeJfNIxiyRmF65enrfHsq3sT6CpX_UvQtZRFW7-mcHGaBRivUazUbhDYJ8IyV-cw6pSuUIzi0yYbyGcIokEulqOgEuklDNd/s320/F%C3%A9nyk%C3%A9p0039.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjihmaitZLGIMbPrxfvgfIydrS90FZrfKz-tDvYFNwbPJJ6w2Am749i6E_Pja8pgxG98ppSIiO9XLYeb5N3_sD1_ynO7G54ugUWs7NDV7peJgoYn4YFDO-SL94OktXUzrIUcHlmHXqo4xLK/s320/F%C3%A9nyk%C3%A9p0040.jpg)
Sok sikert,higgyétek el,hogy megéri a fáradságot
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése