kb. 4 kg kész hurkához: 1 kg
disznómáj 80 dkg húsos tokaszalonna 1 kg disznótüdő 40 dkg
rizs 15 dkg zsír 25 dkg vöröshagyma 2 dkg őrölt fekete bors
1 dkg őrölt szegfűbors 1 csapott evőkanál majoránna 3 dkg
pirospaprika só
Elkészítés:
A tokaszalonnát és a tüdőt enyhén sós
vízben puhára főzzük, majd a levétől leszűrve hűlni hagyjuk. A nyers
májat hártyáitól megtisztítjuk, majd apró lyukú húsdarálón a főtt
szalonnával és tüdővel együtt ledaráljuk. A megtisztított rizst puhára
főzzük a szalonna és a tüdő főzőlevében. A megtisztított és apró
kockákra vágott vöröshagymát a zsíron világossárgára fonnyasztjuk, és a
hideg vízzel leöblített rizzsel együtt hozzáadjuk a darált szalonnához
és tüdőhöz. Megfűszerezzük, megsózzuk, és annyi abálólevet öntünk
hozzá, hogy a massza a töltéshez szükségesen képlékeny legyen, majd
lazán bélbe töltjük, végeit elkötjük, és 90 fokos vízben 35 percig
főzzük. A főzővízből kiemelve hagyjuk kihűlni, és néhány napig hidegen
tárolva fogyasztás előtt megsütve fogyasztható.
Sok sikert hozzá
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése