- 25-30 dkg háj
- 40 dkg liszt
- 1 tojás sárgája
- 0,5 dl fehérbor,vagy 10% étel ecet
- só
- szilvalekvár
- porcukor
elkészítés
- A hájat megtisztítjuk hártyáitól, majd lekaparjuk vagy ledaráljuk, hűtőbe tesszük.
- A lisztből, a tojásból, a sóból és a fehérborból rétestészta keménységű tésztát gyúrunk.
- Lisztezett felületen vékonyan kinyújtjuk, és késsel rásimítjuk a hájat. A megkent tésztát feltekerjük, nyújtófával kissé szétnyomkodjuk, az így kapott hosszúkás tészta két szélét középre, majd félbe hajtjuk. Hűvös helyen 30 percet pihentetjük.
- Majd ismét nyújtófával lelapítjuk a tésztát, három rétegűre hajtjuk és ismét hűvös helyen 30 percig pihentetjük, majd újabb nyújtás, hajtogatás és pihentetés következik.
- Ezt követően fél cm vastagra kinyújtjuk, és 4 x 7 cm nagyságú négyzetekre vágjuk. Mindegyik tésztadarabra diónyi szilvalekvárt rakunk, félbehajtjuk.
- 30 percet hűvös helyen pihentetjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
- Még melegen porcukorba forgatjuk. Langyosan kínáljuk.
Sok sikert,higgyétek el,hogy megéri a fáradságot
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése