Lehet ezt nem szeretni,ugyan már kérem szépen,füllenteni ebben a blogban TILOS:))))
edzéseket követően állandóan linzert vettem a "Csaszi" büféjében,és jó meleg csipkebogyó teával öblítettem le,ezekkel melegítettem át, az edzésben elfáradt,és a medencében vizében kihűlt testemet
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg rétesliszt
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 3-4 evőkanál tejföl
- 2 tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojásfehérje
- ízlés szerinti gyümölcslekvár
- csipetnyi só
Két részre osztom a tésztát, és lisztezett deszkán nyújtom nagyon vékonyra. Ki szaggatom linzerformával, az egyik tésztaadagot simával, a másikat lyukas közepűvel. Utóbbiakat meg kenem a kenhetőre felvert tojásfehérjével. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem bele a linzereket, és előmelegített sütőben sütöm világospirosra néhány perc alatt.
Amikor a linzerek kihűltek, lekvárral ragasztom össze egy simát és egy lyukas tetejűt. Ízlés szerint porcukorral szórom meg a tetejét, és már fogyaszthatjuk is.
de máris prezentálok egy másik receptet is,hátha az előző az kissé bonyolult lenne
Így csináld, hogy tökéletes legyen a linzertészta!
Puha linzertészta
Hozzávalók:30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 csomag vanilincukor, 1 kisebb citrom reszelt héja, barack, szilva vagy meggylekvár a kekszek összeillesztéséhez
- A gyúródeszkára szitáld a lisztet egy halomba, kanalazd a közepébe a cukrot és a vanilincukrot, majd szórd meg a reszelt citromhéjjal.
- Az oldalára szórd a kisebb darabokra vágott, jól behűtött vajat vagy margarint, a liszthalom közepébe pedig "ültesd be" a tojássárgáját.
- Hideg kézzel, gyors mozdulatokkal gyúrd össze a hozzávalókat, majd csomagold celofánba és 60 percre tedd hűtőbe!
- Ha letelt a pihenőidő, borítsd lisztezett vagy porcukrozott deszkára, és nyújtsd ki fél centi vastagra.
- Egy sütőlapra fektess sütőpapírt, erre kerüljenek a kiszaggatott linzerek.
- Előmelegített sütőben, kb. 160 fokon 10 perc alatt megsül. Vigyázz, nehogy túl sokáig maradjon a sütőben, mert akkor kiszárad és nem lesz porhanyós!
- Ha a kekszek kihűltek, ragaszd össze őket a lekvárral. Hogy biztosan megpuhuljanak, legjobb, ha egy éjszakára zárt dobozba teszed a sütiket!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése