2012. december 22., szombat

Lekváros linzer

 Lehet ezt nem szeretni,ugyan már kérem szépen,füllenteni ebben a blogban TILOS:))))

 

 edzéseket követően állandóan linzert vettem a "Csaszi" büféjében,és jó meleg csipkebogyó teával öblítettem le,ezekkel melegítettem át, az edzésben elfáradt,és a medencében  vizében kihűlt testemet

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg rétesliszt
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojásfehérje
  • ízlés szerinti gyümölcslekvár
  • csipetnyi só
A lisztet a porcukorral, a sütőporral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a csipetnyi sóval össze keverem. Bele morzsolom a vajat, hozzá adom a tojássárgákat. Annyi tejföllel gyúrom össze, hogy a tészta összeálljon. 15-20 percet pihentetem.
  Két részre osztom a tésztát, és lisztezett deszkán nyújtom nagyon vékonyra.  Ki szaggatom linzerformával, az egyik tésztaadagot simával, a másikat lyukas közepűvel. Utóbbiakat meg kenem  a kenhetőre felvert tojásfehérjével. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem bele a linzereket, és előmelegített sütőben sütöm  világospirosra néhány perc alatt.
Amikor a linzerek kihűltek, lekvárral ragasztom össze egy simát és egy lyukas tetejűt. Ízlés szerint porcukorral szórom meg a tetejét, és már fogyaszthatjuk is.

de máris prezentálok egy másik receptet is,hátha az előző az kissé bonyolult lenne

 

Így csináld, hogy tökéletes legyen a linzertészta!

Puha linzertészta


Hozzávalók:30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 csomag vanilincukor, 1 kisebb citrom reszelt héja, barack, szilva vagy meggylekvár a kekszek összeillesztéséhez

 Így csináld, hogy tökéletes legyen a linzertészta!

  • A gyúródeszkára szitáld a lisztet egy halomba, kanalazd a közepébe a cukrot és a vanilincukrot, majd szórd meg a reszelt citromhéjjal.
  • Az oldalára szórd a kisebb darabokra vágott, jól behűtött vajat vagy margarint, a liszthalom közepébe pedig "ültesd be" a tojássárgáját.
  • Hideg kézzel, gyors mozdulatokkal gyúrd össze a hozzávalókat, majd csomagold celofánba és 60 percre tedd hűtőbe!
  • Ha letelt a pihenőidő, borítsd lisztezett vagy porcukrozott deszkára, és nyújtsd ki fél centi vastagra.
  • Egy sütőlapra fektess sütőpapírt, erre kerüljenek a kiszaggatott linzerek.
  • Előmelegített sütőben, kb. 160 fokon 10 perc alatt megsül. Vigyázz, nehogy túl sokáig maradjon a sütőben, mert akkor kiszárad és nem lesz porhanyós!
  • Ha a kekszek kihűltek, ragaszd össze őket a lekvárral. Hogy biztosan megpuhuljanak, legjobb, ha egy éjszakára zárt dobozba teszed a sütiket!
reményeim szerint ez a fajta leírás,talán egyszerűbb,és gyorsabban kivitelezhető,hiszen itt csak egyféle liszttel kell dolgoznunk, a süti receptjét köszönöm szépen egy Candy nevű illetőnek a világhálóról.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése