2012. december 11., kedd

töpört.....ŐŐŐ




 a jó istent írhatnék,a Magyar "CHIPS"-röl:))))) és mi kell hozzá, a nagy "semmi"kell hozzá,tulajdon képen a "fejlett"nyugati országokban a sertés ezen része a szemétben végzi,nem tudok róla,hogy a sertés zsírt,toka szalonnát sok helyen használják e,de ez nem azt jelenti,hogy ez így van,csupán én nem tudok róla,hogy hol fogyasztják még a Magyarokon kívül a sertés ezen részét





elkészítése:
a sertés zsírszalonnát kisebb kockára felvagdosom,majd egy lábasba,serpenyőbe,aki a szabadban csinálja az ugye üstöt használ,és hát a mennyiség is lényeg,én összesen 3 kg zsírszalonnát használtam most fel
tehát szalonna kockázva,edénybe kevés hideg víz,mehet bele a szalonna,és a közepes lángnál kissé nagyobb lángot használva rotyogtatom mind addig ameddig szép aranybarnára nem sülnek,és kellő mennyiségű zsír ki nem sült a szalonnából,a sülés közben néha fakanállal az edény falához nyomom a szalonna kockákat ezzel is elősegítvén a zsír kiválását a tepertőből,amikor elkészült akkor egy szűrő lapáttal kiveszem a zsírból a töpit,egy tálra helyezem,sózom,és alig várom,hogy paradicsommal,paprikával,és vöröshagymával egyetemben belapátoljam a bendőmbe....tegyetek ti is így....sok sikert a sütéshez.............ja és a kisült zsírt ki ne dobjátok,mert akkor a világ legnagyobb bűnét teszitek,főzéshez nyugodtan fellehet használni,egy plusz ízt ad majd az ételnek:)))))








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése