2012. december 30., vasárnap

linzer

 valószínűen már többen készítettetek linzer tésztát,nos ez is egy fajta recept a rengeteg közül, ami a világhálon fellelhető

 





 

A linzer tészta receptje:

1/2 kg liszt
1/2 cs. sütőpor
25 dkg Margarin (Penny-ből a Líra  bevált)
2 tojás sárgája
1 egész tojás
1 cs. van. cukor
25 dkg porcukor
baracklekvár,szilva,vegyes gyümölcs,szeder,erdei gyümölcs,és a jó isten tudja a többi lekvárnak,jam-nak,íz-nek,....stb    szóval valamelyik kell  az összeragasztáshoz

 Tegyük egy nagyobb tálba a hozzávalókat. A vaj legyen lágy, vagy ha elfelejtettük előtti kivenni a hűtőből, akkor reszeljük le a nagyobb lyukú sajtreszelőn. Összedolgozás után legalább 30 percre tegyük a hűtőbe, hogy egy kicsit visszakeményedjen.Annyit tegyünk a deszkára a tésztából, hogy kinyújtás után elférjen.(Nekem is több részletben kellet kinyújtani)
Nyújtsuk ki a tésztát kb. fél cm vastagságúra, majd valamilyen formával szúrjuk ki a tésztát.
 Többfélét is készíthetünk.

A linzer karikához szúrjunk teli formát is és középen lyukasat is.

Előmelegített sütőben 150 fokon kb. 10-15 percig süssük. Addig süssük, amíg az alja éppen csak elkezd barnulni. (sütőktől függ, hogy hány percig.)

A frissen elfogyasztani kívánt mennyiséget baracklekvárral ragasszuk össze. 1-2 nap alatt visszapuhul, omlós lesz.
Nos remélem mindenkinek sikerül majd:))))

1 megjegyzés:

  1. bocsánat amiért a munka fázisokat nem fényképeztem le,de elfelejtettem,meg aztán annyira egyszerű,no persze csak szerintem.....

    VálaszTörlés